FIEN
Seinäjoen Seudun Nuorkauppakamari

Alakoulu Kansainväliseksi

Alakoulu kansainväliseksi

 

Seinäjoen Seudun Nuorkauppakamari toteutti onnistuneen Alakoulu kansainväliseksi -kansainvälisyysprojektin vuonna 2016 jo viidettä kertaa yhteistyössä Seinäjoen opetustoimen kanssa.

 

Alakoulu kansainväliseksi -projekti on osa Seinäjoen Seudun Nuorkauppakamarin kansainvälistä toimintaa ja nuorkauppakamaritoimintaa parhaimmillaan. Projektin tavoitteena on laajentaa lasten ja aikuisten kokemuksia ja elämänkatsomusta sekä auttaa nuoria alakoululaisia ymmärtämään paremmin muita kulttuureja. 

Alakoulu kansainväliseksi -projektiin SSNKK valitsi vuonna 2016 hakemusten perusteella tähän astisen ennätysmäärän, kahdeksan englantilaista opettajaopiskelijaa läheltä Lontoota University of Reading yliopistolta. 

Opettajaopiskelija-vaihtarit majoittuivat kahden viikon vaihdon aikana perhemajoituksissa. Perhemajoitus antoi näille innokkaille opiskelijoille mahdollisuuden tutustua paremmin suomalaisuuteen, tapoihimme ja kulttuuriimme. He toimivat osana perheiden arkea ja samalla saivat mahdollisuuden opettaa myös perheille omaa kulttuuriaan ja tapojaan. 

Seinäjoen Seudun Nuorkauppakamari jatkaa projektia edelleen vuonna 2017.